Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Oct 31, 2022

Cez víkend sa konali spojené župné a komunálne voľby. Došlo tento rok k volebnej korupcii? Čo všetko považujeme za volebnú korupciu a ako vyzerá na celonárodnej či regionálnej úrovni? V regiónoch tento rok išlo podľa právnika Jána Ivančíka z Transparency International Slovensko o...


Oct 28, 2022

Slovensko čakajú prvýkrát v histórii spojené komunálne a župné voľby. Na to ako budú voľby prebiehať a ako majú voliči postupovať odpovie v podcaste šéfka odboru volieb, referenda a politických strán ministerstva vnútra Eva Chmelová.

Príprava na voľby bola podľa Chmelovej náročná, bolo...


Oct 27, 2022

Novinárom z investigatívneho tímu Bellingcat sa podarilo odhaliť tajnú skupinu vojenských inžinierov s profesionálnym vzdelaním v oblasti programovania rakiet. Práve členovia tejto skupiny stoja za odstreľovaním rakiet na Ukrajinu.

Podľa šéfa investigatívneho tímu Aktuality.sk Jána Petroviča ide o...


Oct 26, 2022

Ústavný súd rozhodol, že sporná referendová otázka týkajúca sa bezodkladnej demisii vlády je v rozpore s ústavou. Na tlačovej konferencii to oznámil predseda ÚS SR Ivan Fiačan.

V podcaste budete počuť aj reakciu predsedu Smeru-SD Roberta Fica a šéfa poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša na...


Oct 25, 2022

Je to málo, ale v rámci našich národných možnosti je to umenie možného. To je pohľad Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení na vládnu pomoc firmám v energokríze. Viceprezident AZZZ Rastislav Machunka vyzval poslancov k schváleniu budúcoročného rozpočtu pretože provizórium by bolo podľa...