Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Mar 31, 2022

Utiekli z Charkova či Kyjeva do Užhorodu, ktorý leží kúsok od našich hraníc. Reportérka Aktualít sa bola pozrieť do mesta, kde sa miestni či presídlenci napriek vojne snažia žiť bežné životy.

Stanislava Harkotová zmapovala príbehy viacerých Ukrajincov, ktorí zažili bombardovanie na vlastné oči,...


Mar 30, 2022

Ukrajina je pripravená súhlasiť s neutralitou výmenou za bezpečnostné záruky. Rusko zase hovorí o znížení vojenskej aktivity pri Kyjeve. To sú najnovšie závery posledného mierového rokovania. Môžeme vôbec hovoriť o prvých náznakoch dohody medzi Ruskom a Ukrajinou? Budete počuť českého analytika...


Mar 29, 2022

„Najväčšou škodou je, že na vojnu neexistuje aspoň tak efektívne účinná vakcína ako na koronavírus. Veľmi by sme ju potrebovali“ – slová matematika Richarda Kollára z platformy Veda pomáha. Napriek sile vojny tu však aj podľa neho covid zostáva a stále si berie svoju daň.

 

 

Kde sme v...


Mar 28, 2022

Ruský prístup k mierovým rokovaniam nemusí byť racionálny, hovorí analytik portálu Euractiv Radovan Geist. Pýtali sme sa ho, čo by znamenala sľubovaná neutralita Ukrajiny. 

Budete počuť aj hodnotenie situácie z vojenského hľadiska a to očami Vladimíra Bednára.

Jaroslav Haščák žiada od štátu...


Mar 25, 2022

História nás učí, že agresívna politika sa nikdy nezastaví, pokiaľ je úspešná ide vždy ďalej. Masaker sa dá potlačiť iba silou, Západ by sa mal na Ukrajine angažovať aj vojensky. Napríklad humanitárnymi konvojmi. Tvrdí to exminister obrany Ivan Šimko.

 

Už je to viac ako mesiac čo putinovo...