Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Aug 31, 2022

Koaličná kríza pokračuje. Demisiu dnes podal len minister hospodárstva Richard Sulík a ostatní ministri SaS čakajú do pondelka. Oľano dnes totiž prišlo na rokovanie vlády s desiatimi návrhmi, ako pomôcť ľuďom a v prípade, ak ich SaS podporí, Igor Matovič odíde spolu s Richardom Sulíkom z...


Aug 30, 2022

Ukrajina tvrdí, že jej sily spustili ofenzívu vo viacerých oblastiach na juhu krajiny. Preberá ukrajinská armáda iniciatívu na fronte? V podcaste odpovie generál vo výslužbe Pavel Macko (ODS)

„Vzhľadom k rozsahu nasadených síl a prostriedkov by som ešte nehovoril o veľkom protiútoku. V každom...


Čo prinisie reforma súkromných dôchodkov. Orbán a korupcia

Aug 26, 2022

Vláda v týchto dňoch odobrila zmeny v nastavení druhého dôchodkového piliera. Tou zásadnou je presun úspor do výkonnejších indexových fondov. Cestou bude zmena investičnej stratégie na tzv. predvolenú. Dôchodkový expert Ján Šebo hovorí, že „je pretestovaná a ukazuje sa ako najvhodnejšia“.

 


Aug 25, 2022

Bezodkladná demisia vlády a skrátenie volebného obdobia referendom či obyčajným uznesením parlamentu. Referendový projekt opozičného Roberta Fica a jeho Smeru. Nazbierali preň vyše 400tisíc podpisov. Ústavní právnici však už teraz vznášajú pochybnosti.

 

Budete počuť Vincenta Bujňáka z...


Aug 24, 2022

Plynu aj elektriny bude v zime dosť a ceny oboch komodít budú pre domácnosti zastropované, ubezpečuje štátny tajomník rezortu hospodárstva Karol Galek (SaS) Ako bude vyzerať pomoc pre podniky a máme sa obávať aj vynúteného šetrenia napríklad v podobe plynových prázdnin? A aký bude ďalší osud...