Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Apr 30, 2021

Zmluva s výrobcom o vakcínach Sputnik V je už zverejnená. Čo v nej je? Aké záväzky vyplývajú pre Slovensko a aké pre Rusko? Na zmluvu sme sa pozreli s právnikom z Transparency International Slovensko Jánom Ivančíkom.

„Ruská strana má zodpovednosť za to, aby dodala riadny produkt a dodala ho včas,...


Apr 29, 2021

Takmer každý druhý nový infikovaný koronavírusom dnes pochádza z Indie. V súvislosti s tým s spomína aj indický variant - čo o ňom dnes vieme? V skutočnosti nevieme, či vôbec vznikol v Indii. Prvá sekvencia tohto typ bola nájdená vo Veľkej Británii už vo februári,” vysvetľuje v podcaste...


Apr 28, 2021

Zajtra sa menia pravidlá očkovania. Kedy, ako a čím sa zaočkujete? Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský hovorí, že vakcíny zatiaľ na výber nebudú.

Ďalšie zmeny priblíži šéf Národného centra zdravotníckych informácií Richard Suja.

Analytik z iniciatívy Veda pomáha Martin Šuster tvrdí,...


Apr 27, 2021

Téma predlžovania núdzového stavu je opäť na stole - potrebujeme ho ešte alebo nie, ak sa nám zlepšuje aj epidemiologická situácia? Pýtali sme sa na to poslancov, vedca, ale aj právnika.

Vyzerá to, že ani koalícia na neho nemá jednotný názor. Kým napríklad strany Za ľudí a  SaS hovoria, že zrejme...


Apr 26, 2021

Opozícia tvrdí, že už má viac ako 600 tisíc podpisov pod referendum za predčasné voľby. Pýtali sme sa na to Matúša Šutaja Eštoka zo strany Hlas, ministra práce za stranu Sme Rodina Milana Krajniaka a odborárskej predáčky Moniky Uhlerovej.

V dnešnom podcaste Aktuality Nahlas budete počuť aj...