Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Dec 31, 2021

Silvester a alkohol väčšinou idú dohromady. Ale čo alkohol a pandémia? Lekár Ľubomír Okruhlica, ktorý sa špecializuje na liečbu závislostí – okrem iného aj od alkoholu, hovorí že táto legálna droga je rizikový faktor. Poslanec za Smer Ľubomír Vážny nám priznal, že s kolegami niekedy...


Dec 27, 2021

Ako slávili vianočné sviatky naši predkovia? Deti sa učili nielen dostávať, ale aj dávať darčeky. K štedrovečernému stolu si mohli sadnúť len uzmierení a Nový rok sa spájal napríklad s voľbou nového richtára.

„Bol jeden pekný zvyk, ktorý by bol fajn obnoviť. Vo všeobecnosti platilo, že k...


Dec 23, 2021

Omikron nás možno v januári nakazí všetkých naraz – vrátane zdravotníkov. Predpovedá to vedec Richard Kollár. Ako by sme sa mali na Vianoce správať, aby to naši blízki prežili?

Podľa vedca sú návštevy medzi viacnásobne zaočkovanými ľuďmi v poriadku. Relatívne nízke riziko je aj pri...


Dec 22, 2021

Systém našich ľudí, podplácanie za beztrestnosť či vykonštruované prípady stíhania protivníkov Smeru – to všetko je obsahom Očistca - dôsledok kauzy súčasnosti. Prokurátor obžaloval Norberta Bödöra, Tibora Gašpara a ďalších 9 ľudí. Ako to zasiahne stranu Smer?

Šéf investigatívy Aktualít...


Dec 21, 2021

Viac ako milión Slovákov zrejme nemá žiadnu ochranu voči covidu. Tí, ktorí sa spoliehajú na protilátky z prekonania, na to môžu kruto doplatiť. Štúdia na Slovákoch ukazuje, že prekonanie mnohým nestačí. 
 
Slovenskí vedci skúmali neočkovaných Slovákov vo viacerých okresoch. Viac ako polovica...