Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Oct 31, 2018

Slováci neveria ani svojmu susedovi či rodine a už vôbec nie cudzím ľuďom. Aj toto je jeden z faktorov, prečo sa máme horšie ako ľudia na západe alebo severe Európy. Budete počuť sociologičky Zuzanu Kusú a Elenu Kríglerovú. 

Polícia chytá páchateľov trestných činov cez Facebook. Rozprávali sme...


Oct 29, 2018

Slovensko môže čakať prepustenie 1900 väzňov – namiesto dosedenia trestu v base by mohli dostať elektronický náramok. Doma by si trest mohli odpykať aj daňoví podvodníci. Vysvetlí člen komisie na prípravu novely trestného zákona, advokát Tomáš Strémy.

Náš väzenský systém totiž produkuje...


Oct 26, 2018

Investigatívny tím webu Aktuality.sk upozornil na ďalší prípad Mariana Kočnera s podobnou schémou ako v Technopole. Dlhy voči Petrimexu chcel Kočner splácať autami BMW. Vysvetlí reportér portálu Aktuality.sk Peter Sabo.

Československo chcelo more a aj Budapešť. Budete počuť historika z SAV Jakuba...


Oct 25, 2018

Marek Maďarič končí v Smere-SD aj v koalícii. Adoptuje si ho niektorá zo strán? Politológ Grigorij Mesežnikov si myslí, že nie - aj vďaka Maďaričovej nacionalistickej minulosti. 

Vznikol dokument o slovenských expremiéroch - vrátane Mečiara a Fica. Rozprávali sme sa s režisérkou Luciou Kašovou,...


Oct 24, 2018

Podľa prezidenta Andreja Kisku Slovensko trpí hlbokou krízou dôvery v spravodlivosť. 

Lucia Žitňanská komentuje, že to môže spôsobiť príchod politikov, ktorí budú chcieť urobiť poriadok, aj za cenu potlačenia práv a demokracie.

Andrej Danko chce byť slovenský Orbán - chce kopírovať Fidesz a už...