Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Jun 28, 2019

Parlament schválil povinné škôlky pre päťročné deti s aj cieľom zvýšiť zaškolenosť u detí z rómskych komunít. Podľa opozičnej poslankyne z klubu SaS Zuzany Zimenovej sa rómskym deťom nebude mať kto v škôlkach venovať.

Podľa splnomocnenca pre rómske komunity Ábela Ravasza (Most-híd) sme jedna...


Jun 27, 2019

Politickým stranám sa zrejme zmenia pravidlá financovania. Poslanci koalície, ale aj kollárovci a kotlebovci narýchlo schválili zákon, ktorý upravuje, koľko najviac príjmov môže mať strana na jedno volebné obdobie. Časť opozície kritizuje, že zákon je proti novým stranám ako PS-Spolu či Kiskova Za...


Jun 26, 2019

Ak by chcel Štefan Harabin vstúpiť do politiky, zrejme sa bude musieť vzdať talára. Poslanci totiž schválili zákon, že ak chce sudca kandidovať do politiky, musí zo sudcovskej stoličky odísť. 

Pozmeňujúci návrh z dielne opozície podporili aj koaliční poslanci. Podľa politológa Radoslava...


Jun 25, 2019

Krajský súd zmiernil trest pre Rybaniča. Uznal ho vinným za porušenie bankového tajomstva. Bývalý poslanecký asistent si v roku 2016 pozrel účty Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka. Zistil, že im firma Ladislava Basternáka vyplácala peniaze.

Budete počuť komentátora Aktualít Daga Daniša.

Parlament...


Jun 24, 2019

V Česku sú najmasovejšie protesty za posledných 30 rokov. Aký je rozdiel medzi tamojším premiérom Andrejom Babišom a slovenským expremiérom Robertom Ficom? 

 

Neslávne známa agentúra Evka môže opäť zarobiť na štáte. Za služby pri prezentácii Slovenska na medzinárodných veľtrhoch...