Preview Mode Links will not work in preview mode

NAHLAS |aktuality.sk

Apr 30, 2019

Podstatne vyššie platy, aj v porovnaní s cenami a nezamestnanosť 5 namiesto 15 percent - to priniesla Európska únia za 15 rokov nášho členstva. 

Budete počuť rozhovor s najvyššie postavenou Slovenkou v Bruseli Katarínou Mathernovou, s Viktóriou Skřivánkovou, ktorá študovala v Holandsku a Veľkej...


Apr 29, 2019

Prečo najvyšší súd nerozpustil Kotlebovu stranu? Podľa komentátorov si prokuratúra neurobila dobre svoju prácu. Marián Leško, ktorý bol dnes protestovať pred budovou súdu tvrdí, že Jaromír Čižnár by mal odstúpiť. 

Pýtali sme sa aj právnika a experta na extrémizmus Daniela Mila. 

Prinášame aj...


Apr 26, 2019

Stredoškoláci štrajkujú, aby upozornili na zmeny klímy. Tvrdia napríklad, že máme len 10 rokov, kým zmeny budú nezvratné. Je to pravda? Pýtali sme sa klimatológa zo SHMÚ Pavla Faška. 

Prinášame vám tiež zvukovú reportáž z bratislavského protestu. 

 


Apr 25, 2019

Študenti na zajtra chystajú klimatický štrajk – nepôjdu do školy, aby upozornili na klimatické zmeny, a to aj za cenu neospravedlnených hodín. Viac povie jedna z organizátoriek, Emma Zajačková.

V stanovisku pre náš podcast ich podporila aj zvolená prezidentka Zuzana Čaputová.

Ministerka školstva...


Apr 24, 2019

Bödörovci majú naďalej štátne zákazky - napríklad pre Sociálnu poisťovňu či dokonca armádu. 

Policajti mali lustrovať novinárov až v desiatkach prípadov. Vyplýva to z vyšetrovacieho spisu, ku ktorému majú prístup sledovaní novinári. 

Bývalý policajt Branislav Diďák, ktorý spolupracuje s...